Založenie Lukostreleckého klubu Fityfal

Lukostrelecký klub Fityfal bol oficiálne založený dňa 31. 1. 2022.

Prečo názov „Fityfal?“

V nárečovom slovníku nájdete výraz „fityfál,“ čiže luk medzi ďalšími čarovnými starosvetskými záhoráckymi výrazmi ako firhonka a fizol. Takto sme sa prihlásili k regiónu južného Záhoria, kde pôsobíme. Nevymedzujeme sa len na Stupavu, naši členovia sú aj z okolitých obcí a miest.

Lukostrelecký klub Fityfal vznikol ako platforma pre ľudí a rodiny, ktoré hľadajú aktívne a novými podnetmi strávený čas pre svoje deti, teenegerov, aj celé rodiny. Nechce sa nám tráviť čas vyvážaním detí po krúžokoch a lúštením sudoku, kým na ne čakáme. Nie je náhoda, že veľa rodičov strieľa zároveň so svojimi deťmi. Zároveň sa rodičia aktívne zapájajú do vedenia tréningov.

Lukostreľba a vzdelávanie

Vzdelávanie? Áno. Bez neho to jednoducho nejde. Okrem certifikovaného trénera I. stupňa, ktorého máme medzi našimi členmi, podporujeme ďalších členov v účasti na kurzoch inštruktorov, rozhodcovských kurzoch, či workshopoch.

Deti a teenegeri sa učia viesť rozcvičku. Táto nová zodpovednosť ich baví, rastú na nej a na tréningoch je veselo. Že sa občas zamotajú do cvičnej gumy… nevadí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Scroll to top